Amigues i amics de Jaume-P. Sayrach

 

 

Els promotors d’aquest lloc web som un grup heterogeni de persones vinculades a la història del barri del Fondo, de Santa Coloma de Gramenet. Tots els que en formem part compartim una relació d’amistat i una actitud d’agraïment amb en Jaume-P. Sayrach, el capellà que l’any 1965 va venir a viure al nostre barri, aleshores en formació, va fundar la parròquia de Sant Joan Baptista, i es va quedar amb i entre nosaltres.

Organitzats dins de l’entitat Fòrum-Grama, el grup es planteja diverses iniciatives que tenen a veure amb el reconeixement de la figura i de l’obra de Jaume-P. Sayrach i amb la reivindicació de la memòria històrica del Fondo, barri que ha viscut en diferents etapes l’experiència migratòria dels seus habitants, i que actualment es pot considerar un model d’integració social i de convivència entre persones arribades de diferents indrets i cultures del món.

El primer repte és omplir de contingut l’espai Jaume-P. Sayrach, creat a la biblioteca del Fondo. Hi volem mostrar objectes i material gràfic i audiovisual que expliquin la història i l’evolució del barri, en paral·lel a l’activitat pública i la producció intel·lectual de qui ha estat rector de la parròquia, activista social històric del Fondo, creador de la primera biblioteca pública a les barriades i fundador de les revistes Grama i Forum- Grama, entre altres.

El segon objectiu és convertir aquest web –que porta el títol del seu llibre, En el Fondo, actualmente exhaurit- en un lloc de trobada de tota la gent que en un moment o un altre de la seva vida ha viscut al barri del Fondo, hi ha tingut algun vincle laboral, personal, polític, social… o senzillament l’interès de conèixer com ha estat i com són aquest lloc i la seva gent. També serà un espai de trobada de qui s’ha sentit `tocat´ per la relació personal o per l’obra duta a terme al llarg de la seva vida per Jaume-Patriç Sayrach.

A tots i totes us convidem a visitar el nostre web, i a aportar els vostres escrits, fotografies, comentaris, suggeriments…També us animem a incorporar-vos al nostre grup Amigues i Amics de J-P. S, a subscriure-us a la nostra newsletter –a través de la qual us mantindrem informats del que publiquem i de les activitats que organitzem–, i a participar econòmicament, en la mesura de les possibilitats de cadascú, en el sosteniment del projecte.

Escriviu-nos: enelfondo.cat@gmail.com