El proper 7 de març es farà una nova visita al barri del Fondo organitzada per Òmnium Cultural i Amigues i Amics de Jaume-P. Sayrach en col·laboració amb la Biblioteca del Fondo. Les passejades, que comencen a l’estació Santa Rosa de la Linia 9 del metro (a les 10 hores) i acaben a la biblioteca del Fondo, permeten transitar per la vida i la història del barri de la ma de persones que hi viuen o han viscut.

La del 7 de març serà la 5a visita al Fondo. Aquesta (Re)volta persegueix redistribuir millor el capital simbòlic de pertinença, reforçar el teixit associatiu i reduir l’estigmatització territorial. És a dir, conèixer millor el barri, prendre contacte amb la gent que hi viu o ha viscut per conèixer les seves experiències, crítiques i opinions, i, finalment, debatre entre tots la experiència viscuda, per tal de desfer tòpics i/o descobrir aspectes i valors insospitats o inimaginables.

La visita al Fondo l’ha dissenyada el periodista Eugeni Madueño, que forma part de les dues entitats convocants i que s’encarregarà de conduir-la. Parteix del fet que el Fondo és el barri més multicultural de Santa Coloma, i de que la seva població actual és el resultat d’una superposició de capes humanes formades per fins a tres grans moments o corrents migratòries. La dels anys 20, formada per murcians i aragonesos vinguts a Barcelona a construir l’exposició internacional del 1929; la dels anys 60, protagonitzada per andalusos i extremenys, i la de finals del segle XX, capitanejada per xinesos, pakistanís, magrebins i llatinoamericans.

El recorregut parteix de l’estació de metro Santa Rosa, de la Linia 9, farà una escala al col·legi Rosselló-Pòrcel, una altra a la plaza de la Mediterrània, recorrerà la plaça del Rellotge i es detindrà a l’església de Sant Joan Baptista, per finalitzar a la biblioteca del barri, on es farà la posada en comú. A cada un dels llocs intervindrà una persona vinculada al barri, qui explicarà com ha estat la seva experiència vital en el mateix. La voluntat de la passejada guiada és fomentar el diàleg constant entre les participants i els diferents testimonis i protagonistes que venen per tal de poder compartir i intercanviar el màxim d’experiències i vivències en primera persona.

> Aquí teniu informació sobre la (Re)volta a Fondo, i el full d’inscripció per a participar-hi.

> Aquí el monogràfic que documenta la visita a Fondo, Un barri de tres capes

> I aquí, tota la informació sobre les (Re)voltes d’Òmnium.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here