Amigues i amics de Jaume-P. Sayrach

D’esquerra a dreta, Eugeni Madueño, Mariona Chavarría, Pablo Aragonés, Manel Valls, José Antonio Quintillá, Geli García, Alfons Barreras, Loli Peralta; de genolls, Montse Sayrach, Odei A-Etxearte, Eulàlia Sayrach i Albert Noguera.

Els promotors d’aquest lloc web som un grup heterogeni de persones vinculades a la història del barri del Fondo, de Santa Coloma de Gramenet. Tots els que en formem part compartim una relació d’amistat i una actitud d’agraïment amb en Jaume-P. Sayrach, el capellà que l’any 1965 va venir a viure al nostre barri, aleshores en formació, va fundar la parròquia de Sant Joan Baptista, i es va quedar amb i entre nosaltres.

Organitzats dins de l’entitat Fòrum-Grama, el grup es planteja diverses iniciatives que tenen a veure amb el reconeixement de la figura i de l’obra de Jaume-P. Sayrach i amb la reivindicació de la memòria històrica del Fondo, barri que ha viscut en diferents etapes l’experiència migratòria dels seus habitants, i que actualment es pot considerar un model d’integració social i de convivència entre persones arribades de diferents indrets i cultures del món.

El primer repte és omplir de contingut l’espai Jaume-P. Sayrach, creat a la biblioteca del Fondo. Hi volem mostrar objectes i material gràfic i audiovisual que expliquin la història i l’evolució del barri, en paral·lel a l’activitat pública i la producció intel·lectual de qui ha estat rector de la parròquia, activista social històric del Fondo, creador de la primera biblioteca pública a les barriades i fundador de les revistes Grama i Forum-Grama, entre altres.

El segon objectiu és convertir aquest web –que porta el títol del seu llibre, En el Fondoen un lloc de trobada de tota la gent que en un moment o un altre de la seva vida ha viscut al barri del Fondo, hi ha tingut algun vincle laboral, personal, polític, social… o senzillament l’interès de conèixer com ha estat i com són aquest lloc i la seva gent. També serà un espai de trobada de qui s’ha sentit tocat per la relació personal o per l’obra duta a terme al llarg de la seva vida per Jaume-Patriç Sayrach.

A tots i totes us convidem a visitar el nostre web, i a aportar els vostres escrits, fotografies, comentaris, suggeriments…També us animem a incorporar-vos al nostre grup Amigues i Amics de J-P. S, a subscriure-us a la nostra newsletter –a través de la qual us mantindrem informats del que publiquem i de les activitats que organitzem–, i a participar econòmicament, en la mesura de les possibilitats de cadascú, en el sosteniment del projecte.

Escriviu-nos: enelfondo.cat@gmail.com

Sopar del grup al restaurant Isalba el 22 de novembre de 2019.  D’esquerra a dreta: Albert Noguera, Pablo Aragonés, José Antonio Quintillá, Mariona Chavarría, Jaume-P. Sayrach, Eugeni Madueño, Alfons Barreras, Manel Valls, (assegudes:) Geli García, Montserrat Sayrach, Loli Peralta, Odei A.-Etxearte i Agustina Rico