José A. Quintillà
Butlletí En el Fondo, gener 2017

Un espai a on tu portaries als teus fills. La Fundació Germina està situada al Carrer Nàpols 35 de Santa Coloma de Gramenet i va ser creada per un nét del fundador de Danone.

Mario Cuixart Cardús. Director de Fundació Germina. Hi treballa des de fa 10 anys. Foto: José A. Quintillà

Aquesta Fundació creada fa 12 anys oferia en un principi educació per a joves amb poques oportunitats, primerament donava suport a altres entitats que ja ho oferien i un sistema de beques, dos anys més tard amb l’entrada de Mario, el seu actual director, es va girar establint les bases de l’actual project: Educació, Acompanyament, Construcció Comú i Desenvolupament Integral.

A la Fundació treballem amb nois i noies dividits amb grups edats, el grup infantil de 5 a 12 anys, els adolescents de 12 a 16, els joves de 16 a 21 i tenim un quart grup que són les famílies d’aquests nois.

Per realitzar aquesta tasca comptem amb personal molt qualificat, 15 educadors, 2 persones d’estructures i un altre part que considerem molt important que són els voluntaris.

Cada grup té la seves necessitats i el seu tractament, atenem durant l’any uns 150 nois i noies. D’aquests, uns 60% són d’origen estrangers, un 10% no tenen papers i la possibilitat de tenir-los es remota; això quan es fan grans els provoca una enorme frustració i desencís.

La formació per a tothom serà cada dia més important, els tipus de feina aniran canviant, amb formes que encara no ens imaginem, les feines no qualificades aniran desapareixent.

Comptem amb l’ajuda d’uns 45 voluntaris que en moments puntuals poden ser 70, coincidint amb les colònies d’estiu.

No només fan deures i estudien amb nosaltres, fan sortides a Barcelona acompanyats per monitors. Per als més petits sortides periòdiques a la Plaça del Rellotge, per fer jocs i activitats.

Apuntar alt

Foto: José A. Quintillà

Amb l’acompanyament procurem orientar-los cap a fites altes, potenciar les habilitats que tenen, més que insistir en el que fallen.

Fa poques setmanes van obrir un altre centre al barri del Raval, aquí a Santa Coloma.

Un gran equip de voluntaris

Procurem que els voluntaris siguin de Santa Coloma. Es important que els nois i noies vegin altres persones de les seva mateixa ciutat que estan preparades en diferents matèries.

Últimament tenim un increment de voluntaris universitaris, tant dels que estudien a Torribera com dels que ho fan a Barcelona i viuen a la nostra ciutat on l’habitatge és més econòmica.

Aquí tenim 2 normes

Foto: José A. Quintillà

No son negociables, venir en condicions òptimes i respectar les coses i les persones.

Treballem a partir dels petits la igualtat de gènere. Intentem trencar els rols tant marcats noi-noia quan fem tallers, com a cuina, costura, manualitats, esports, artístiques, els fan nois i noies i amb algun cas amb les seves famílies com un hort que cultivem. Moltes d’aquestes famílies no tenen parents pròxims, avis, tiets; estan molt soles. Germina provoca relacions entre elles.

Tant l’Ajuntament com la Generalitat són molt sensibles amb els temes socials i sobre tot els de la infància. Rebem també l’ajuda de La Obra Social la Caixa. Veiem canvis i èxits, formar-los amb el sentit ampli de la paraula, hàbits i formació.

Nota: Estic segur que amb la professionalitat, la dedicació i l’estimació en plantar i cuidar la vostra llavor segur que Germina.

Adreça: Nàpols, 35
Adreça web: germina.org
Telèfon: 93 468 61 29
Correu electrònic: germina@germina.org

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here