Josep Pitarque
Activista veïnal i social

Sota el nom de Gramenet.tv durant els útims anys he anat recollint i difonent digitalment tots aquells fets socials, culturals, reivindicatius, histórics, etc. que els mitjans de comunicació habituals no acostumen a recollir. Aixó em va animar a fer aquesta feina, que crec necessària en una ciutat tan rica en entitats i activitats que és impossible difondre-les totes.

A part dels fets puntuals del dia a dia, hi ha diferents projectes de més envergadura com “La mina d’en Selva”, “La Pagesia i la Vinya a Gramenet”, “Torrent de les bruixes, 25 anys, i 33 del Col·llectiu Ciutadà del Centre Excursionista Puigcastellar (CEP)”, “La lluita de Can Zam”, “La lluita per unes Pistes de 400 m”, “Històries d’escola a Santa Coloma”, i d’altres fins a prop d’un miler de gravacions.

Te’n Recordes”, és una sèrie que vaig començar a publicar l’any 2010 sobre els mitjans de comunicació populars i alternatius de la ciutat: Ràdio Inoksidable, “Infograma”, “La Barrila”, “Dona”, etc.

En arribar a Grama, la idea era fer un capítol com els altres. En gravar els primers testimonis –Jaume-P. Sayrach i Eugeni Madueño–, vaig ser conscient que havia d’ampliar-lo, gravant fotògrafs, dibuixants, periodistes i més persones que havien donat vida a una revista testimoni d’una època i sense la qual es difícil entendre la transformació de Santa Coloma en ciutat.

Vaig cometre un error: dir a l’Agustina Rico que contactés amb els que podien parlar del seu pas per la revista. Si no l’aturo encara estaríem gravant!

Ha estat un treball que als meus 70 anys, confirma que amb la jubilació la vida no finalitza; comença una altra etapa i pots fer tot allò que volies fer i que no tenies temps o diners per fer-ho.

Agraeixo la generosa disponibilitat i entusiasme de tothom a qui he demanat de participar en l’elaboració d’aquests 12 capítols i llibret, aportant el seu treball tècnic o visual, parlant o escrivint. Demano disculpes a qui s’hagi sentit exclòs o oblidat.

Com no podia ser menys, també estic molt agraït a Elvira, la meva companya, que ha aguantat la meva “neura” amb l’edició i m’ha acompanyat en les gravacions amb el nostre carro de la compra portant els focus, trípodes, cables …

A Rafael Trias, controlant so i imatge en gravacions i reparant els cables i els micros, a Carles Valls i Anna Pérez, càmeres improvisats sempre que ha estat necessari.

Finalment a Agustina Rico, Benito Marcos i Eugeni Madueño perquè sense ells la qualitat d’aquest treball no hauria estat possible.


A la foto superior, d’esquerra a dreta: Josep Pitarque, Rafael Trias, Agustina Rico, Jaume-P. Sayrach, i Elvira Ruiz

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here