Òmnium cultural i Amigues i Amics de Jaume-P. Sayrach, amb la col·laboració de la Biblioteca del Fondo, organitzen (Re)volta a Fondo, com a part d’un dels seus projectes d’intervenció sociocomunitària, l’anomenat (Re)Voltes. Es tracta d’una activitat gratuita basada en la realització de passejades pel territori –en aques cas pel barri del Fondo; també se n’han fet al Carmel, l’Eixample i el Guinardó de Barcelona, i a dos indrets de l’Hospitalet– que acaben en una posada en comú del que s’ha descobert, seguit d’un vermouth. (Òmnium té programades gairebé una trentena de (Re)voltes similars en diferents territoris fins a final d’any).

Les (Re)voltes persegueixen tres objectius: redistribuir millor el capital simbòlic de pertinença, reforçar el teixit associatiu i reduir l’estigmatització territorial.

És a dir, conèixer un indret, un barri, una zona, i prendre contacte amb la gent que hi viu o ha viscut per conèixer les seves experiències, crítiques i opinions, i, finalment, debatre entre tots la experiència viscuda, per tal de desfer tòpics i/o descobrir aspectes i valors insospitats o inimaginables.

La visita al Fondo l’ha dissenyada el periodista Eugeni Madueño, que forma part de les dues entitats convocants i que s’encarregarà de conduir-la. Durant la passejada explicaran les seves experiencies l’empresari Heber Arcos, la catedràtica Agustina Rico, la periodista Odei Antxuestegi-Etxearte, l’estudiant Chenxiao Xiang, i l’ex rector de la parròquia del Fondo, Jaume-P. Sayrach.

Parteix del fet que el Fondo és el barri més multicultural de Santa Coloma, i de que la seva població actual és el resultat d’una superposició de capes humanes formades per fins a tres grans moments o corrents migratòries. La dels anys 20 formada per murcians i aragonesos vinguts a Barcelona a construir l’exposició internacional del 1929, la dels anys 60 protagonitzada per andalusos i extremenys i la de finals del segle XX, capitanejada per xinesos, pakistanís, magrebins i llatinoamericans.

El recorregut parteix de l’estació de metro Santa Rosa, de la Linia 9, farà una escala al col·legi Rossellò-Pórcel, una altra a la plaza de la Mediterrània, recorrerà la plaça del Rellotge i es detindrà a l’església de Sant Joan Baptista, per finalitzar a la biblioteca del barri, on es farà la posada en comú. A cada un dels llocs intervindrà una persona vinculada al barri, qui explicarà com ha estat la seva experiència vital en el mateix.  La voluntat de la passejada guiada és fomentar el diàleg constant entre les participants i els diferents testimonis i protagonistes que venen per tal de poder compartir i intercanviar el màxim d’experiències i vivències en primera persona.

La visita tornarà a repetir-se els dies 19 d’octubre i 16 de novembre.

Les persones interessades a participar-hi s’han d’inscriure aquí: http://bit.ly/2m0T8Y1
o trucar al 627 817 393 de 9 a 18h.

Tota l’activitat és gratuita.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here